Nézzük meg, mik azok a próbaleckék!

Olyan feladatokat állítottam össze a próbaleckékben, amellyel egyrészt kipróbálhatod megad a kreatív tervezési gyakorlatokban, másrészt azt is megnézheted, hogy milyen típusú feladatokat kaphatsz egy rajzi alkalmassági felvételin, ha művészeti szakra jelentkezel.

Ezek nem fotóról másolós, nem színezős feladatok, hanem egy-egy vizuális problémát felvető feladatok, ahol aztán a te saját ötleteidre, kreativitásodra számítva oldhatod meg azokat.

A művészeti felvételik több fordulóból állnak, egyetemenként változó, pontosan mennyiből is. Az első forduló a legtöbb helyen az, amikor a saját portfóliódat kell bemutatnod a felvételi bizottságnak. Ez lehet személyes bemutatkozás, vagyis te magad prezentálod a munkáidat, megmutatod a munkáidat, de lehet olyan is, amikor csak a mappádat kell beadnod, és te nem vagy jelen a megtekintés során.

A próbaleckéket is berakhatod  a portfólióba, ha komolyan végig csinálod a problémamegoldást. Ha megfelelően tálalod a terveidet, rajzaidat.

3_probalecke_cimlapja

A második fordulóban  – a legtöbb helyen – az alkalmassági vizsgák egyik része a kreatív tervezési gyakorlat. Ezek a feladattípusok erre készítenek téged fel. Ezek elkészítésére általában 60 percnyi idő áll rendelkezésre, de ezt a művészeti karok előzetesen megadják, hogy pontosan mennyi időd is van erre a feladatrészre. Érdemes erről már előre tájékozódni.

Arra biztatlak, hogy próbáld ki! Csináld végig ezeket! Kérdezni pedig a zárt csoportban tudsz, ha már csinálod a feladatokat.

Kattints az alábbi zöld gombra, rakd kosárba a csomagot és rendeld meg!

uristen_bolt_gomb2