Miffy a nyuszilány… nem csak Húsvétkor

A nyuszilány, angol nevén Miffy,  eredeti nevén Ninjtje (holland) 1955-ben született Dick Bruna ceruzája által. Amilyen egyszerű a figura, a rajz, olyan népszerű még a mai nap is. Vannak barátai, és tök átlagos dolgok történnek vele, de a gyerekek imádják, generációk nőnek fel vele együtt.

Sétálgat a kacsabarátaival…

[singlepic id=25 w=320 h=240 float=] Hány kacsa van a képen?

… az Apukájával a játszótéren van…

[singlepic id=26 w=320 h=240 float=] Ki van fent?

…Melanie-val, a legjobb barátnőjével van…

[singlepic id=27 w=320 h=240 float=] Ki a Te legjobb barátod?

vagy éppen szellemnek öltözik…

[singlepic id=28 w=320 h=240 float=] Hogy fogsz Halloween alkalmával felöltözni?

A kis nyuszi alkotója a ma 85 éves Bruna, illusztrátor, grafikus

[singlepic id=29 w=320 h=240 float=]

A figura ereje az egyszerűségére épít.  A rajzokat erőteljes kontúrok, egyszerű árnyékok, és alap, illetve elsődleges színek jellemzik.

Azért álmodta meg Bruna Miffyt, hogy  a gyerekek megtanulják felismerni a színeket,  megtanulják az állatok neveit,a  játékokat vagy felismerjék a formákat. A grafikus ezelőtt 58 évvel rajzolta meg a nyuszi lányt, amikor az első gyereke pici volt, így rögtön tapasztalatokat tudott gyűjteni arról, hogy a gyerekek hogyan fedezik fel a világot, milyen kreativitásra ösztönzi őket egy-egy kép, vagy mennyire szórakoztató és vicces a könyve. Merthogy a képekhez egyszerű szöveg tartozik, és egy kérdés, vagy egy cselekvésre ösztönző feladat.

Az első könyv után még több, mint 200 könyv született, és nemzeti szimbólummá vált Hollandiában ez a nyuszi. Mindegyik könyv jellegzetes, és nem hordozza magán, a holland szuvenírboltokban, vagy a turista attrakciókon megvásárolható giccsek vonásait sem. Éppen ezért szerethető és nem megy ki a divatból húsvét után sem.

A honlapja is különleges, nekem tetszik. Nem egy szokványos megoldás, ezért érdemes megnézned: http://www.miffy.com/

Neked melyik a kedvenc rajzfigurád? Bármelyik korszakodból lehet. Vagy van sajátod, amit Te rajzoltál? Megmutatod? Gyere a facebook oldalra, ide felrakhatod:

http://www.facebook.com/rajzolok.uristen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük