Ha nem lennél színes

A legrosszabb, aki kezét-lábát töri, hogy bizonyítsa, a szín nem számít, de ha nem lennél színes,
rád se bagózna. (Richard Hooker)

Sokszor van a művészeti felvételin színekkel kapcsolatos feladat, illetve a bemutatandó portfólióba is érdemes színekkel kapcsolatos munkákat beletenni.

Ebben a tananyagban mindjárt egy 3 részből álló feladatot kapsz, de e mellett persze szó lesz a színlátás alapjairól, a fényszínekről és festékszínekről. Megtudhatod, mi az a színpaletta, mihez kel, és hogyan készítsd el.

Foglalkozunk az Itten-féle színkörrel, színkontrasztokkal és színharmóniákkal is.

Johannes Itten (1888 – 1967) svájci festő és művészetpedagógus volt, a Bauhaus korai korszakának meghatározó személyisége.  Később kivált a Bauhausból csoportból, és ezután aktív szerepet töltött be a művészeti nevelésben, a II. világháború után pedig a svájci művészeti múzeumok szervezésében és vezetésében.

Kialakított egy saját oktatási rendszert, melyben megtalálható volt az oktató-mester rendszerű műhelymunka, az elméleti felkészítő képzés és fontos szerepe volt az oktatói egyéni kisugárzásának. Bevezetett képzési formává – és oktatói példává – vált sok más művészképző intézményben is Itten módszere. (forrás: Wikipédia)

Ha érdekelnek a színek, szeretnéd jobban megismerni őket, és szeretnél színekkel alkotni, akkor:

uristen_bolt_gomb2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük